Blog

Da li nadogradnja oštećuje ili uništava prirodne trepavice?

16 Oktobar 2017 Blog
Stalno se susrećemo sa tim pitanjem:
  • Hoće li nadogradnja uništiti moje prirodne trepavice?!
Zbog toga smo odlučile da vam odgovorimo na najčešće pitanje o trepavicama i razjasnimo proces nadogradnje i korekcije trepavica.
  • Kad se prirodne trepavice neće oštetiti?

Nadogradnja trepavica, ukoliko su pravilno nadogradjene, ne bi nikada trebale i mogle oštetiti prirodne trepavice. Kako?!

Kao uvod u ovaj odgovor , bilo bi korisno dodati podatak da naše prirodne trepavice svakodnevno ispadaju bez obzira na to da li se njima nešto nalazi (svilene trepavice, maskara, veštačke trepavice...) ili ne.  Sama svrha trepavica je da štiti naše oči od prašine i stranih tela i one imaju svoj vek ( 60 do 90 dana od dana kada trepavica nikne na kapku). Kada naše trepavice oslabe ili dostignu maksimalni broj dana, one same ispadaju. Dobra vest je da nikada ne otpadnu sve, jer nisu sve iste starosti. To znači da se na našim kapcima svakodnevno događa proces rasta i ispadanja trepavica. Kada zrela trepavica ispadne, na njeno mesto dolazi mlada trepavica koja će , takođe jednog dana postati zrela i tako redom...

Kada nadograđujemo trepavice razmerom 1:1 –  na jednu prirodnu nanosi se jedna svilena ili jedan snop trepavica, nema razloga da se trepavica ošteti jer će se nesmetano obnavljati prirodnim tokom. Iz tog razloga je potrebno raditi korekciju trepavica: da nadogradimo nove prirodne trepavice koje su izrasle. Znači, zbog prirodnog procesa obnove i rasta trepavica i korišćenjem ispravne tehnike nadogradnje , nema razloga brinuti da li ćete ostati bez svojih, prirodnih trepavica ili praviti pauzu u korigovanju.

  • Kada se prirodne trepavice mogu oštetiti?

Do oštećenja trepavica dolazi ako se ne radi pravom tehnikom ( 1 : 1 ). Takođe, ako se ne prate pravila ove metode dešava se da se više prirodnih trepavica zalepe za svilenu trepavicu ili snop , tako da se prilikom češljanja mogu oštetiti ili počupati.

Čupanjem, nepravilinim održavanjem i agresivnim trljanjem oka , može se dogoditi da prirodna trepavica oslabi i ispadne iako joj u prirodnom procesu to nije bilo vreme.

PRAVA ISTINA JE DA SE TREPAVICE NEĆE OŠTETITI UKOLIKO SU NADOGRAĐENE ISPRAVNO!!!

Zbog toga, obavezno je napraviti odličan izbor i nadograđivati trepavice kod proverenih lash artista. Uvek imajte na umu da je u pitanju područje oka i nemojte rizikovati zdravlje.

Pročitano 8972 puta

O nama

Prijatan ambijent, opuštena atmosfera, vrhunska usluga. Uz pogodnosti koje vam naš studio pruža verujemo da ćemo postati sastavni deo vaše svakodnevne nege i zadovoljstva.

Radno vreme:

UTO-SUB 09:00~20:00
NED 09:00~16:00

Telefon: 065 2320 941

Ruski volumen

Higijenski tretman lica

galerija